Care este momentul potrivit pentru a-ți inspecta instalația electrică?

Există câteva cazuri în care este bine să verifici instalația electrică pentru a te asigura că aceasta este în stare perfectă de funcționare și deci nu poate reprezenta un risc pentru casa (familia) și afacerea ta.

Cele mai potrivite momente în care poți solicita un audit electric sunt:

Înaintea cumpărării unei case

Achiziția unui cămin nou reprezintă o investiție majoră și de multe ori pe termen mediu sau lung – iți recomandăm ca înainte de a lua această decizie să soliciți o inspecție tehnică la actuala instalație electrică, astfel poți să știi din timp dacă există probleme (sau vicii ascunse). Poți afla natura problemelor (dacă sunt) și poți să aloci un buget pentru remedierea acestora întrucat buna distribuție a electricității în orice spațiu de locuit este vitală. Totodată, un audit electric te poate avantaja considerabil în negocierea prețului proprietății respective.

O inspecție electrică poate uneori fi inclusă într-un raport generat anterior încheierii oricărui fel de angajament – aceasta poate fi inclusă alături de un raport general ce are în vedere mai multe aspecte ale proprietății cum ar fi starea structurii de rezistență, sistemul de încălzire, eficiența termică, etc. În situația în care un astfel de raport nu există, poți solicita o societate de profil sau un electrician acreditat pentru a o efectua. În fond, trebuie să știi exact ce cumperi iar descoperirea problemelor ulterior cumpărării este cu siguranță neplăcută și poate fi costisitoare.

Știai că în România:

  • Procentul celor care verifică instalațiile electrice înainte de achiziția unei proprietăți este de sub 32%? În țările membre ale Uniunii Europene, media este de 63%, cea mai ridicată fiind în țările scandinave iar cea mai scăzută în Europa de Est.
  • Unul din 4 noi proprietari de imobile vechi din România constată deficiențe majore la instalațiile electrice?
  • Cele mai frecvente probleme la casele vechi sunt legate de conductorii metalici din Aluminiu, legături imperfecte, tablouri electrice vechi și improvizații?
  • Majoritatea instalațiilor electrice din zonele rurale sunt subdimensionate și depășite din punct de vedere al siguranței și al eficienței?

%

Procentul celor ce verifică instalațiile electrice în România înainte de achiziția unei proprietăți.

Dacă proprietatea sau casa este veche

În situația în care proprietatea achiziționată sau existentă este mai veche de 25 de ani este recomandat să efectuezi o verificare completă a instalației electrice. Problemele pot să includă:

De fiecare dată când consideri că ceva este în neregulă

Dacă sunt constatate deficiențe electrice în utilizarea electrocasnicelor sau a consumatorilor, solicită un audit electric unei firme specializate sau unui electrician autorizat.

În cazul circuitelor subdimensionate există posibilitatea scăderii voltajului atunci când există mai mulți consumatori. Unul din semnele cele mai evidente observabile fără aparate de măsură de specialitate îl reprezintă scăderea puterii corpurilor de iluminat atunci când este conectat la rețea un electrocasnic cu consum rezistiv (fierbător de apă, aerotermă, calorifer electric cu ulei, etc).

electriFIX recomandă efectuarea unei verificări a instalației electrice o dată la 5 ani. În urma acestei verificări, electricienii noștri oferă un raport complet cu starea și deficiențele depistate precum și cu soluțiile propuse pentru remedierea acestora.

Pentru verificări complete ale instalațiilor electrice rezidențiale, comerciale sau industriale iți stăm la dospoziție NON-STOP cu electricieni calificați și autorizați ANRE.

 

Call Now Button