Înainte de intervenția electricienilor electriFIX.ro

Într-un spațiu destinat producției din sectorul 1 București s-au semnalat nenumărate probleme de natură electrică (întreruperi în furnizarea energiei electrice, declanșarea siguranțelor și respectiv întreruperea parțială sau totală a producției cauzate de fluctuații de tensiune).

Spațiul a fost preluat împreună cu tabloul electric existent, acesta fiind într-o stare critică, nerespectând nici măcar cele mai elementare reguli de siguranță, afectând negativ randamentul operațiunilor de producție.

Se poate astfel observa modul prin care s-au făcut numeroase improvizații de „meșterii” anteriori – începând cu „organizarea” modulelor de siguranțe automate și a conductorilor și terminând cu înnădirea conductorilor în mod repretat prin riglete pentru a îi prelungi. Deasemenea se poate observa și BUS-barul izolat cu bandă izolieră – acesta în mod normal se taie la dimensiunea necesară, prin normativele în vigoare fiind interzisă o astfel de improvizație.

Deasemenea codurile de culoare, dimensiunea și aranjamentul conductorilor nu au fost respectate rezultatul fiind unul pe măsură.

 

După intervenția electricienilor electriFIX.ro

Pentru a remedia deficiențele constatate s-a decis ca întregul tablou electric să fie schimbat. S-a înlocuit astfel carcasa veche din plastic perforată în nenumărate locuri cu o incintă electrică metalică de dimensiuni sporite ce poate asigura organizarea atât pentru operațiunile din prezent cât și pentru eventualele extinderi ulterioare ale instalației electrice. Conform normativelor, aceasta a fost deasemenea legată la împământare asigurând un plus de siguranță în exploatare.

S-au înlocuit siguranțele automate existente de o calitate îndoielnică cu unele noi, superioare. Acolo unde a fost necesar s-au instalat și diferențiale atât pentru a garanta siguranța lucrătorilor cât și pentru a respecta legislația în vigoare.
S-au refăcut traseele electrice dinspre contor și branșament către tabloul electric și s-au reorganizat diferitele circuite electrice ale instalației. Au fost înlocuiți conductorii prelungiți cu unii de dimensiuni și dametru corespunzător sarcinii calculate.

La finalul asamblarii și punerii în funcțiune a noului tablou electric cu destinație industrială s-au efectuat măsurătorile dispersiei prizelor de pământ (PRAM), rezultatele fiind satisfăcătoare.
O instalație electrică bine executată și cu materiale electrice de calitate poate asigura mulți ani de exploatare fiabilă, fără probleme de conectivitate și cu randament superior.

Oricând este necesară înlocuirea sau asamblarea unui tablou electric industrial, comercial sau rezidențial, electricienii noștri sunt pregătiți să intervină. electriFIX.ro pune la dispoziția clienților și partenerilor săi electricieni autorizați ANRE, disponibili NON-STOP în orice sector al Bucureștiului. 

Call Now Button