Înainte de intervenția electricienilor electriFIX.ro
Într-un spațiu destinat producției din sectorul 1 București s-au semnalat nenumărate probleme de natură electrică (întreruperi în furnizarea energiei electrice, declanșarea siguranțelor și respectiv întreruperea parțială sau totală a producției cauzate de fluctuații de tensiune).
Spațiul a fost preluat împreună cu tabloul electric existent, acesta fiind într-o stare critică, nerespectând nici măcar cele mai elementare reguli de siguranță, afectând negativ randamentul operațiunilor de producție.
Se poate astfel observa modul prin care s-au făcut numeroase improvizații de „meșterii” anteriori – începând cu „organizarea” modulelor de siguranțe automate și a conductorilor și terminând cu înnădirea conductorilor în mod repretat prin riglete pentru a îi prelungi. Deasemenea se poate observa și BUS-barul izolat cu bandă izolieră – acesta în mod normal se taie la dimensiunea necesară, prin normativele în vigoare fiind interzisă o astfel de improvizație.
Deasemenea codurile de culoare, dimensiunea și aranjamentul conductorilor nu au fost respectate rezultatul fiind unul pe măsură.
După intervenția electricienilor electriFIX.ro
Pentru a remedia deficiențele constatate s-a decis ca întregul tablou electric să fie schimbat. S-a înlocuit astfel carcasa veche din plastic perforată în nenumărate locuri cu o incintă electrică metalică de dimensiuni sporite ce poate asigura organizarea atât pentru operațiunile din prezent cât și pentru eventualele extinderi ulterioare ale instalației electrice. Conform normativelor, aceasta a fost deasemenea legată la împământare asigurând un plus de siguranță în exploatare.
S-au înlocuit siguranțele automate existente de o calitate îndoielnică cu unele noi, superioare. Acolo unde a fost necesar s-au instalat și diferențiale atât pentru a garanta siguranța lucrătorilor cât și pentru a respecta legislația în vigoare.
S-au refăcut traseele electrice dinspre contor și branșament către tabloul electric și s-au reorganizat diferitele circuite electrice ale instalației. Au fost înlocuiți conductorii prelungiți cu unii de dimensiuni și dametru corespunzător sarcinii calculate.
La finalul asamblarii și punerii în funcțiune a noului tablou electric cu destinație industrială s-au efectuat măsurătorile dispersiei prizelor de pământ (PRAM), rezultatele fiind satisfăcătoare.
O instalație electrică bine executată și cu materiale electrice de calitate poate asigura mulți ani de exploatare fiabilă, fără probleme de conectivitate și cu randament superior.