Ce e bine să faci înainte să chemi un electrician

Resurse și informații electrice

În acest articol îți vom face câteva recomandări cu privire la ce trebuie făcut imediat în situația în care ai o problemă electrică și înainte de a solicita ajutorul unul electrician calificat.

Miros de fum sau flamă?

În situația în care simți miros de ars, fum sau este evidentă o flamă sau o scânteie în orice punct al casei racordat la energie electrică este imperativ să acorzi atenție maximă evenimentului și să iți păstrezi calmul.

siguranta-automata-legrand-pornitDacă ești familiarizat cu instalația electrică și cu tabloul de siguranțe, decuplează siguranța prizelor din camera respectivă în poziția Oprit (OFF).
Pictograma de pe siguranța automată este inscripționată și de regulă cu negru atunci când este in poziția decuplată. Deasemenea dacă siguranța automată este montată corect, poziția contactorului în momentul opririi va trebui să fie în spre partea de jos. Asigură-te că ai decuplat siguranța corectă verificând celelalte aparate electrocasnice din camera respectivă – acestea ar trebui să fie oprite.

În cazul în care consumatorii din camera respectivă în continuare nu sunt opriți, verifică și celelalte siguranțe și decuplează-le pe rând până ce găsești siguranța corectă.

IMPORTANT: Dacă flama sau fumul provin de la o priză electrică sau de la un prelungitor, NU atinge cablul de alimentare și nici ștecherul acestuia. Riscul de electrocutare este foarte mare. Poți încerca să decuplezi consumatorul de la rețea numai după ce te-ai asigurat temeinic în prealabil că energia electrică este decuplată de la priza respectivă.

oprire-siguranta-automata

După decuplarea siguranței și eventual după înlăturarea ștecherului sau a cablului de alimentare, solicită asistența unui electrician calificat și asigură-te că acesta va folosi materiale de calitate pentru a remedia problema – în caz contrar te poți alege cu o lucrare de calitate îndoielnică ce poate aduce noi neplăceri.

Electricianul chemat este autorizat?

În era tehnologiei și a internet-ului este foarte ușor să găsești ce ai nevoie în cel mai scurt timp, însă din păcate promisiunile scrise și prezentările pompoase nu corespund întotdeauna cu realitatea. Poți alege cu ușurință dintre sute de electricieni particulari și societăți ce se ocupă cu servicii electrice însă nu întodeauna este ușor să iî găsești pe cei mai buni. În relațiile cu aceștia întreabă-i dacă îți pot pune la dispoziție autorizația ANRE, dacă iți oferă factură, certificat de conformitate și factură. Toate aceste detalii fac diferența, mai ales atunci când rezultatul final nu este cel așteptat. Vezi și cum ar trebui să arate un electrician cu adevărat profesionist.

ATENȚIE la prețurile foarte mici!

Un electrician calificat sau o societate serioasă care asigură astfel de servicii nu poate oferi prețuri foarte mici. Menținerea unei licențe recunoscută de ANRE, specializarea continuă, dotarea cu echipamente profesionale, menținerea unui parc auto performat ce permite intervenția rapidă în 6 sectoare ale capitalei simultan, furnizarea de materiale electrice de înaltă calitate – toate acestea vin cu un cost. Acest cost se traduce prin lucrări realizare impecabil și prin garanție – garanția oferită de noi fiind de minim 24 de luni pentru materialele și manopera oferită. Deasemenea, prin măsurători PRAM executate responsabil și cu echipamente performante verificate metrologic te poți asigura că nu au loc accidente și bunurile tale sunt protejate corespunzător.

Așadar, o ofertă prea bună pentru a fi adevărată, este de obicei o variantă pe care nu o recomandăm, mai ales în domeniul electric – un domeniu ce îți poate pune în pericol viața și bunurile.

Noi iți stăm la dispoziție oricând cu informații și servicii tehnice legitime, autorizate, corecte și garantate. Contactează-ne telefonic sau scrie-ne la orice oră din zi. Suntem întodeauna bucuroși să-ți fim de folos!

Call Now Button